Del Myotragus a Cecili Metel – Un viatge a la prehistòria de Mallorca i Menorca

Abans que els humans s’establissin per primera vegada a Mallorca i Menorca, el Myotragus balearicus, un petit herbívor extint semblant a una cabra, n’era el mamífer més important. Des d’aquell moment, al voltant del 2500 aC, fins a la conquesta romana de les illes (expedició liderada per Cecili Metel el 123 aC), els humans van desenvolupar a les Balears una sèrie de cultures prehistòriques úniques i paradigmàtiques.

Aquest llibre de Mark Van Strydonck presenta amb paraules planeres els coneixements científics més importants sobre la prehistòria de Mallorca i Menorca. L’autor ens parla d’edificis que només existeixen a les Balears, com els talaiots i les taules, ens explica rituals funeraris com els misteriosos enterraments amb calç viva, i ens descriu els santuaris talaiòtics i les hipòtesis que els relacionen amb algunes estrelles. Però també ens parla de les navetes, dels cèlebres foners balears i de l’arribada dels primers colonitzadors a les illes .

Amb més que 100 fotografies i il·lustracions aquest llibre, juntament amb la seva pàgina web www.myotragus.org, representa no només una manera fàcil d’accedir als darrers coneixements sobre l’època prehistòrica sinó que esdevé una guia dels més importants jaciments de Mallorca i Menorca.

Mark Van Strydonck és el director del Laboratori de datacions Radiocarbòniques al Reial Centre d’Estudis del Patrimoni Cultural (KIK-IRPA) a Brussel·les (Bèlgica). Fa 30 anys que col·labora amb institucions científiques d’Espanya, Estats Units i Anglaterra desenvolupant diferents.

Details

Author/s Mark Van Strydonck
Editor: Associació Cultural Sa Talaia
Format: 160 Seiten/24 x 17 cm/Softback
Published in Hochwald
Year: 2016
Language/s Katalanisch
Weight 400
Price (CHF) 35 CHF
Price (EUR) 35 EUR